Burse - Fonduri mutuale

Fondurile mutuale au bătut dobânzile în 2014

Mediafax Foto

Mediafax Foto

Autor: Roxana Pricop

08.01.2015, 00:07 1263

Topul randamentelor pe 2014 este condus de fondul de plasamente diversificate Carpatica Global cu un câştig de 10,10%, de peste două ori mai mare decât dobânda adusă de un depozit bancar şi peste avansul indicelui BET, principala referinţă a bursei.

„Performanţa fondului a fost susţinută în principal de evoluţia pozitivă a acţiunilor din sectorul energetic şi utilităţi, unde s-au în­re­gistrat cele mai importante creş­teri. În 2015 vom continua strategia investiţională pentru Carpatica Global:  crearea unui mix între instrumentele cu venit fix şi acţiuni (preponderent din sectorul energetic şi de utilităţi). Având în vede­re că fondul se adresează persoanelor care îşi asumă un risc mediu-scăzut, ponderea acţiunilor din portofoliu nu va depăşi 35%“, a spus Claudia Dia­conescu, analist investiţii la Carpatica Asset Management.

Pe locul secund în clasament se situează fondul de obligaţiuni ING Bond cu un randament de 8,7% anul trecut, iar pe locul al treilea urmează fondul diversificat Erste Ba­lanced cu un câştig de 8,1%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO