Burse - Fonduri mutuale

Fondurile MEI au fost cumpărate de firma britanică Palmer Capital

Autor: Roxana Pricop

01.03.2012, 00:03 371

Compania britanică Palmer Capital a cumpărat integral firma olandeză de administrare Middle Europe Investments NV (MEI), cu investiţii de 8,5 mil. euro pe Bursa din Bucureşti.

"Această preluare ne poziţionează ca unul din administratorii de top pe domeniul de real-estate din Europa Centrală şi de Est cu o excepţională platformă de administrare a fondurilor în regiune şi capital de investit", a declarat Ray Palmer, preşedinte al companiei brtianice Palmer Capital, cu active în gestiune de peste un miliard de euro atrase de la investitori instituţionali europeni.

În urmă cu cinci ani, înainte de declanşarea crizei financiare, MEI era unul dintre cei mai mari investitori străini de pe Bursa de la Bucureşti, cu un portofoliu care se apropia de 100 milioane de euro. Administratorul a intrat pe piaţa locală de acţiuni prin fondul Roemenie & Bulgarije Fund (RBF). Căderea puternică a pieţei a lovit fondul olandez, care a înregistrat pierderi mari şi a ajuns în prezent la un portofoliu de doar 11 milioane de euro din care expunerea pe Bursa de la Bucureşti reprezintă 75%. Restul din active sunt plasate în Bulgaria. Principalele investiţii locale ale fondului sunt acţiunile Prospecţiuni, Rompetrol Well Services, Condmag, Romcarbon şi SIF-uri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO