Burse - Fonduri mutuale

Fondurile lui Mobius au 10 mil. dolari in actiuni locale

24.05.2010, 23:41 24

Trei fonduri de investitii administrate de Templeton AssetManagement, divizia de investitii pe piete emergente a companieiamericane Franklin Templeton condusa de Mark Mobius, aveau detineripe piata locala in valoare de 10,1 milioane de dolari la finelelunii martie.

Principalele investitii pe piata locala ale fonduriloradministrate de Templeton Asset Management erau actiunile BRD, OMVPetrom si cele ale dezvoltatorului imobiliar Impact. Cu active netede 168,6 milioane de dolari, fondul Frontier Markets avea actiunila BRD in valoare de 197.000 de dolari, in timp ce pachetul deactiuni la Petrom valora aproape 275.000 de dolari la finele luniimartie. In primul trimestru, actiunile BRD au inregistrat ocrestere de 23%, in timp ce titlurile Petrom s-au apreciat cu43,3%.

Fondul Emerging Markets Small Cap, cu active de circa 200mil.dolari, detinea actiuni Impact in valoare de 3,5 milioane dedolari, in timp ce fondul Eastern Europe avea o participatie la BRDin valoare de 6,8 mil. dolari. Actiunile dezvoltatorului imobiliarau crescut cu aproape 25% in primele trei luni ale anului.

Managerul celor trei fonduri este Mark Mobius, supranumit siguru al pietelor emergente si unul dintre profesionistii FranklinTempleton care se vor implica in administrarea activelor de circa 3miliarde de euro ale Fondului Proprietatea.

Prezent in Romania in vara anului trecut, Mark Mobius declara cacompania americana Franklin Templeton a investit pe piata locala,prin intermediul fondurilor pe care le administreaza, 15 milioanede dolari. De asemenea, el s-a angajat la inceputul acestui an salisteze Fondul Proprietatea pe Bursa de la Bucuresti in septembrie,daca va intra in rolul de administrator pana in luna iulie.Franklin Templeton va incasa un comision de circa 13 mil. euro pean pentru administrarea fondului. Echipa locala de profesionisti vafi condusa de Grzegorz Konieczny, directorul general al diviziei deresearch a Franklin Templeton din Polonia.

Recent, Mark Mobius a fost numit membru in Consiliul deAdministratie al Petrom, companie la care Fondul Proprietateadetine un pachet de 20% din capital. Mobius l-a inlocuit pe DanielCostea, care era reprezentant oficial al Fondului Proprietatea inconsiliu. Pozitia lui Mobius in Consiliul de Supraveghere al Petromva aduce o mai buna vizibilitate a pietei locale si a activitatiicelei mai mari companii romanesti pentru Templeton. Pachetul deactiuni detinut la Petrom, in valoare de peste 3,4 miliarde de lei(812 mil. euro), este una dintre cele mai valoroase participatiidin portofoliul Fondului Proprietatea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO