Caută doar în titlu
Burse - Fonduri mutuale

Fondurile deschise locale de investiţii înregistrează ieşiri nete de 456 mil. lei în aprilie: activele nete au scăzut luna trecută cu 2,3%, până la 19,8 mld. lei

♦ Spre comparaţie, în martie 2020 activele fondurilor deschise locale au scăzut cu 4,4 mld. lei (21%) ♦ Fondurile de acţiuni, singurele cu intrări nete de la începutul anului ♦ Numărul de investitori în astfel de fonduri a scăzut în aprilie cu 3.498.

Activele nete ale celor 84 de fonduri deschise locale au înregistrat o scădere de 2,3% în luna aprilie, până la 19,8 miliarde de lei (4,1 miliarde de euro), potrivit datelor Asociaţiei Administratorilor de Fonduri din România (AAF).

Spre comparaţie, în luna martie activele fondurilor deschise locale au scăzut cu 4,4 miliarde de lei, respectiv cu 21%. De la începutul anului, activele acestora sunt în scădere cu 4,2 miliarde lei sau cu 20,5%.

Astfel, fondurile deschise locale au înregistrat în luna aprilie ieşiri nete de 456 de milioane de lei (94,3 milioane de euro), fiind vizate în principal fondurile de obligaţiuni şi instrumente cu venit fix (minus 501,4 mil. lei), dar şi cele de randament absolut (minus 14,4 mil. lei), cele cu capital garantat (minus 3,1 mil. lei).

La polul opus, activele fondurilor de acţiuni au crescut cu 37,3 miioane de lei, cele ale fondurilor reunite sub categoria “alte fonduri“ au crescut cu 13,5 milioane de lei, iar activele fondurilor diversificate au înregistrat intrări nete de 12,1 milioane de lei.

Numărul de investitori în astfel de fonduri a scăzut în aprilie cu 3.498, până la 329.606 investitori. Spre comparaţie, 23.272 de investitori au ieşit din piaţă în luna martie.

Comparativ cu luna martie a acestui an, ponderile în cota de piaţă a fondurilor deschise de investiţii s-a schimbat uşor. Fondurile de obligaţiuni şi-au redus ponderea de la 68,6% în martie la 67,1% în aprilie, fiind în continuare dominante în piaţă, iar fondurile de randament absolut au 1,2% din piaţă, faţă de 1,3% în martie.

La polul opus, fondurile diversificate şi-au majorat ponderea de la 7% la 7,3%, fondurile de acţiuni şi-au majorat ponderea de la 6,6% la 7,4%, iar fondurilor reunite în categoria “alte fonduri“ au acum 15,9% din cota de piaţă a fondurilor deschise , faţă de 15,5% în aprilie.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.