Burse - Fonduri mutuale

Fondurile de pensii şi SIF-urile controlează 10% din Romgaz, perla statului la bursă, „stoarsă“ din nou de dividende

Fondurile de pensii şi SIF-urile controlează 10% din...

Autor: Liviu Popescu

09.11.2018, 00:06 570

În primele zece luni din 2018, Romgaz (SNG) a livrat investitorilor un randament de 25%, al treilea cel mai ridicat din rândul celor 15 acţiuni ale indicelui principal BET.

Fondurile de pensii private Pilon II, care administrează economiile a 7,2 mi­lioane de români, şi cele cinci so­cietăţi de investiţii financiare (SIF-uri) con­tro­lează 10% din capitalul social al Romgaz, cea mai valoroasă companie de stat de la bursa românească, arată cal­culele ZF. Spre comparaţie, Minis­te­rul Energiei are 70% din capitalul social.

Romgaz, principalul producător şi furnizor de gaze naturale al României, şi între timp una dintre cele mai profitabile companii de stat, a anunţat miercuri că va distribui 500 mil. lei ca dividende la solicitarea acţionarului majoritar, respectiv Ministerul Energiei.

Dividendul pe care Romgaz îl va livra nu a fost supus votului acţionarilor, ci doar a fost avizat la solicitarea Ministerului Energiei. Acesta nu este dividendul trimestrial aşteptat de piaţă, ci doar unul suplimentar, după cum a explicat pentru ZF Adrian Volintiru, directorul general al companiei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO