Burse - Fonduri mutuale

Fondurile de pensii private Pilon II încheie august 2020 cu active de 68,5 mld. lei, maxim istoric. Titluri de stat de 45,6 mld. lei şi alte 13,6 mld. lei în acţiuni

Fondurile de pensii private Pilon II încheie august 2020...

Autor: Liviu Popescu

21.09.2020, 11:00 139

♦ Investiţia în acţiuni, din care cea mai mare parte listate la Bursa de la Bucureşti, s-a majorat în luna august cu aproape 10%.

Cele şapte fonduri de pensii private Pilon II, la care contribuie obligatoriu 7,6 milioane de salariaţi români, au în­che­iat luna august din 2020 cu active totale de 68,5 mld. lei, record istoric, în creştere cu 6,5 mld. lei de la începutul anului în principal pe fondul revenirii burselor, arată cele mai recente date ale Autorităţii de Supra­veghere Financiară (ASF). Astfel, în termeni procentuali creşterea este de 10,6% de la începutul acestui an, arată calculele realizate de ZF.

Pe de altă parte, pe parcursul lunii august, când de exemplu la Bursa de la Bucureşti cea mai tranzacţionată acţiune – Banca Transilvania, pre­zentă în portofoliile celor şapte fonduri a avut cea mai bună lună din 2020, cu un plus de 14% al preţului acţiunii, activele celor mai mari investitori ai bursei româneşti s-au apreciat cu 2,2 mld. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO