Burse - Fonduri mutuale

Fondurile de pensii Pilon II şi SIF-urile: ce fonduri au plasamente la SIF-uri, de ce BCR Pensii şi NN Pensii au zis pas şi cum explică Aegon (Vital) investiţia la toate cele cinci SIF-uri

Radu Crăciun, CEO BCR Pensii

Radu Crăciun, CEO BCR Pensii

Autor: Liviu Popescu

08.05.2021, 10:49 3142

Cele mai recente date despre structura investiţională a unui fond de pensii Pilon II, cele de la final de 2020, arată că fondul de pensii Vital, administrat de Aegon, avea plasamente totale de 107 mil. lei la toate cele cinci SIF-uri.

Pe baza celor mai recente rapoarte de investiţii ale celor şapte fonduri de pensii private Pilon II, cele de la final de 2020, ZF a observat că două fonduri de pensii – BCR Pensii şi NN Pensii – nu aveau investiţii la SIF-uri, în timp ce un singur fond, Vital (ad­mi­nistrat de Aegon), figura cu plasamente la toate cele cinci SIF-uri.

Astfel, ZF a adre­sat câteva în­trebări către admi­nistratorii acestor fonduri cu privire la strategia de investiţii în SIF-uri, societăţi care se tranzac­ţionează cu discount-uri faţă de activele nete şi care au expunere semnifi­cativă pe sectorul bancar listat, dar au în portofoliu şi companii din HoReCA, energie, companii necotate.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO