Burse - Fonduri mutuale

Fondurile de pensii Allianz au ajuns la 6,5% din TeraPlast Bistriţa în urma unui plasament privat de la începutul acestei săptămâni: investiţie de circa 24,4 milioane de lei

Fondurile de pensii Allianz au ajuns la 6,5% din...

Autor: Tibi Oprea

28.05.2020, 18:39 302

TeraPlast Bistriţa (simbol bursier – TRP), producător de materiale de construcţii deţinut de omul de afaceri Dorel Goia, a anunţat joi seară la Bursă că Allianz-Ţiriac Pensii Private a depăşit pragul de 5% deţinere la societate în urma unui plasament privat care a avut loc pe 26 mai 2020.

Astfel, fondurile Allianz deţin acum un număr de 87 de milioane de acţiuni, care reprezintă 6,5% din capitalul social al companiei, investiţie evaluată de ZF la 24,4 milioane de lei. Marţi, 26 mai, un pachet de 7,9% din TeraPlast Bistriţa a schimbat proprietarii într-o tranzacţie de 29,7 milioane de lei.

Pachetul de 106 milioane de acţiuni a fost schimbat în 20 de tranzacţii la un preţ de 0,28 de lei pe acţiune, cu 9,09% mai mic faţă de cel din piaţă.

În urma înregistrării în sistemul Bursei de la Bucureşti a tranzacţiilor menţionate, ZF scria că în raportul anual pe 2019 al TeraPlast, Marley Magyarorszag, o companie specializată în fabricarea de mase plastice din Ungaria, figurează cu o deţinere de 106 milioane de acţiuni (7,9%), pachet similar cu tranzacţiile speciale de marţi, ceea ce înseamnă că societatea este cel mai probabil vânzătorul.

În şedinţa de joi, TeraPlast a confirmat că Marley Magyarorszag este vânzătorul, care se pare că şi-a făcut exitul din companie.

Allianz-Ţiriac Pensii Private administrează în România Fondul de pensii administrat privat AZT Viitorul Tău, Fondul de pensii facultative privat AZT Moderato şi Fondul de pensii facultative privat AZT Vivace

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO