Burse - Fonduri mutuale

Fondurile de obligaţiuni au bătut depozitele, cu profituri şi de 7% pe an în euro

Fondurile de obligaţiuni au bătut depozitele, cu...

Autor: Roxana Pricop

13.10.2015, 00:07 1694

Fondurile de obligaţiuni au raportat randamente cuprinse între 2,4% şi 7% în ultimele 12 luni, aproape dublu faţă de dobânda adusă de un depozit bancar.

Trei fonduri de obligaţiuni administrate de societatea BRD AM, parte din grupul financiar BRD, se situează pe primele trei locuri în clasamentul fondurilor conservatoare cu cele mai mari randamente în perioada cuprinsă între 30 septembrie 2014 şi 30 septembrie 2015.

BRD Euro Fond, denominat în euro, a marcat cel mai ridicat randament, de 7% în ultimele 12 luni, potrivit raportului lunar emis de Asociaţia Administratorilor de Fonduri (AAF). Fondul dispune de active de peste un miliard de lei plasate în proporţie de 55% în obligaţiuni guvernamentale şi în depozite bancare (21% din active). Acest tip de fonduri sunt preferate de investitorii cu apetit redus pentru risc, fiind considerate un proxim al depozitelor bancare. La finalul lunii septembrie, fondurile de obligaţiuni dispuneau de active totale de 10,3 miliarde de lei de la peste 158.000 de investitori.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO