Burse - Fonduri mutuale

Fondurile Allianz au depăşit 5% din transportatorul naţional de gaze naturale Transgaz: investiţie de 182 mil. lei

Fondurile Allianz au depăşit 5% din transportatorul...

Autor: Tibi Oprea

12.02.2021, 12:31 290

Transportatorul naţional de gaze naturale Transgaz (simbol bursier TGN) a anunţat vineri la bursa de la Bucureşti că a fost notificat de către Allianz SE cu privire la depăşirea, pe 8 februarie, a pragului de 5% din numărul de acţiuni prin fondurile Fondul de Pensii administrat privat AZT Viitorul Tău, Fondul de Pensii Facultative privat AZT Moderato, Fondul de Pensii Facultative privat AZT Vivace, administrate de Allianz Ţiriac Pensii Private SAFPP şi Allianz Ţiriac Asigurări SA.

Astfel, fondurile Allianz au ajuns să deţină 5,01% din Transgaz, adică un număr de 589.384 de acţiuni, respectiv la o investiţie de 182,1 milioane de lei, potrivit calculelor realizate de ZF pe preţului de închidere al unei acţiuni din 11 februarie 20201.

Transgaz are 3,6 miliarde de lei capitalizare. De la începutul anului, acţiunile TGN înregistrează o creştere de 8,1%, pe fondul unor tranzacţii de 58,7 milioane de lei, arată datele BVB.

Compania este controlată în proporţie de 58,5% de statul român, prin Secretariatul General al Guvernului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO