Burse - Fonduri mutuale

Fondul suveran al Norvegiei se retrage de la Petrom cu vânzări în pierdere

Fondul suveran al Norvegiei se retrage de la Petrom cu...

Autor: Roxana Pricop

07.01.2016, 00:08 2922

Fondul suveran al Norvegiei, cel mai mare din lume, şi fondul de investiţii Templeton Frontier Markets au vândut în tandem 0,3% din capitalul OMV Petrom (SNP), cea mai valoroasă companie listată la Bucureşti, în mai puţin de două săptămâni.

O primă întrebare care se ridică este de ce vând cei doi investitori în tan­dem? Templeton Asset Management, com­pa­nia care gestionează fondul Tem­pleton Frontier Markets, este unul dintre managerii externi ai activelor fondului suveran al Norvegiei. Mai exact, 4% din activele de 820 miliarde de dolari ale fondului suveran sunt administrate extern de 67 de firme interna­ţionale, printre care şi Tem­pleton Asset Mana­gement, condusă de Mark Mobius. Începând din 2010, Mark Mobius este membru în consiliul de supraveghere al OMV Petrom, fiind sus­ţinut de Fondul Pro­prietatea, ad­mi­nistrat de Franklin Templeton şi ac­ţionar cu 18,9% din Petrom.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO