Burse - Fonduri mutuale

Fondul Suveran al Norvegiei a vândut în 2017 MedLife şi Transelectrica, dar a intrat acţionar la Digi şi Compa

Fondul Suveran al Norvegiei a vândut în 2017 MedLife...

Autor: Liviu Popescu

28.02.2018, 00:07 2136
♦ Cel mai mare fond suveran din lume şi-a diminuat participaţia la şapte companii româneşti şi a majorat doar la Electrica.

Fondul Suveran de Investiţii al Norvegiei, care administrează active de circa 1.000 de miliarde de dolari, şi-a lichidat în 2017 participaţiile pe care le deţinea la bursa de la Bucureşti la companiile MedLife şi la Transelectrica, potrivit raportului publicat marţi pe site.

Norvegienii au intrat în schimb acţionari la Digi Communications (prin achiziţionarea a 0,3% din capitalul social) şi la Compa Sibiu (2%), astfel că numărul com­pa­niilor româneşti la care sunt acţionari a rămas la zece.

Fondul şi-a diminuat participaţiile la şapte companii de la Bucureşti, dar a majorat pe cea la Electrica, de la 0,74% la 0,96%, arată datele Fondului. Norvegienii aveau la finele anului 2017 investiţii în acţiuni româneşti de 87 mil. dolari (340 mil. lei la cursul de atunci), în scădere de la 96 mil. dolari.

Compa Sibiu este singura acţiune din cele 10 româneşti din portofoliul norvegienilor care nu face parte din indicele bursier BET.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO