Burse - Fonduri mutuale

Fondul STK Emergent îşi încheie exit-ul din compania de imobiliare Star Residence Invest. Săptămâna trecută a vândut pachetul rămas de 10% pentru 1,4 mil. lei

Fondul STK Emergent îşi încheie exit-ul din compania...

Autor: Tibi Oprea , Liviu Popescu

17.05.2021, 00:02 267

Star Residence Invest (simbol bursier REIT), societate de tip Real Estate Investment Trust (REIT) de la BVB care investeşte în sectorul imobiliar, a anunţat vineri că Fondul Închis de Investiţii STK Emergent, administrat de STK Financial AFIA SA, a raportat că nu mai deţine acţiuni REIT. Anterior acestei notificări, fondul deţinea 10,56% din compania înfiinţată de dezvoltatorul imobiliar Impact.

Miercuri 12 mai la ora 14.50 a fost înregistrată în sistemul Bursei de VAlori Bucureşti o tranzacţie cu 4,8 milioane de acţiuni ale Star Residence Invest, echivalentul a 10% din capitalul social. Potrivit datelor publicate de BVB, tranzacţia a avut o valoare de 1,44 mil. lei, fiind încheiată la un preţ de 0,3 lei pe acţiune, minus 3,85% faţă de cel de tranzacţionare. Până la ora redactării acestei ştiri, cumpărătorul nu a fost anunţat.

În data de 23 martie, FII STK Emergent a scăzut sub pragul de deţinere de 20% din companie, ajungând de la 23,9% la 19,84%, iar în data de 26 martie a vândut un alt pachet de acţiuni REIT, echivalentul a 9,3% din capitalul social, ajungând la 10,56% din drepturile de vot, ceea ce înseamnă că în aproximativ o lună şi jumătate a lichidat deţinerea la companie. Potrivit datelor din prospectul de listare, cel mai mare acţionar al REIT este BRK Financial Group cu un pachet de 25% din acţiuni. Star Residence Invest are aproape 15,3 mil. lei capitalizare, compania intrând la tranzacţionare pe 19 martie 2021. În ultima lună, acţiunile au plus 2,4%, pe tranzacţii de 2,7 mil.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO