Burse - Fonduri mutuale

Fondul Proprietatea vrea să împartă 504 mil. lei cu investitorii printr-un dividend special cu un randament de 4%

Fondul Proprietatea convoacă acţionarii pe 16 iulie 2021 pentru aprobarea plăţii unui dividend special cu o valoare brută de 0,07 lei pe acţiune, suma totală ridicându-se la 504 milioane lei.

Raportat la preţul de tranzacţionare de 1,73 lei pe acţiune în şedinţa de vineri, randamentul divi­den­dului este de 4%.

Vineri după-amiază acţiunile FP scă­deau cu 0,6%.

Acţionarii vor aproba în AGA şi termenul ex-date pentru 5 august. Plata dividendelor ar începe pe 27 august.

Pe 28 aprilie, acţionarii FP au aprobat distri­buirea unui alt dividend special, de 0,072 de lei pe acţiune din profitul rămas nerepartizat aferent anilor 2016 şi 2017. Dividendele vor fi plătite pe 22 iunie.

La final de aprilie 2021 FP avea 605 mil. lei în depozite iar în perioada următoare va primi circa 460 mil. lei sub formă de dividende de la Hidroelectrica. Fondul are 12,5 mld. lei capitalizare iar de la începutul anului acţiunile au plus 19%, acţiunile trecând deja prin corecţiile ex-date.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.