Burse - Fonduri mutuale

Fondul Proprietatea vrea să distribuie dividende speciale cu un randament de 3,4%. Circa 433 mil. lei ar urma să meargă către investitori. Fondul vrea şi un program de răscumpărare de maxim 2 mld. lei

Fondul Proprietatea vrea să distribuie dividende...

Autor: Liviu Popescu

03.11.2021, 18:12 2192

Fondul Proprietatea (FP), emitent cu expunere la companii de importanţă strategică pentru economia românească, precum Hidroelectrica, Petrom, convoacă pe 15 decembrie acţionarii - în mare parte fonduri de pensii private Pilon II – pentru a aproba un program de răscumpărare de maximum 2 miliarde de lei dar şi pentru aprobarea unui dividend special de 0,06 lei pe acţiune. La preţurile curente de tranzacţionare, randamentul unui dividend este de 3,4%, potrivit calculelor ZF.

Astfel, Fondul vrea să-şi răscumpere 800 mil. acţiuni la un preţ care nu poate fi mai mic de 0,2 lei / acţiune sau mai mare de 2,5 lei / acţiune pentru reducerea capitalului social.

Acţionarii vor vota şi dividende speciale de circa 433 mil. lei, data propusă de înregistrare fiind 28 ianuarie 2022 iar data plăţii, 18 februrarie 2022.

“Aprobarea plăţii unui dividend special cu o valoare brută de 0,06 RON per acţiune, în conformitate cu materialele de prezentare. Acţionarii aprobă în continuare ca plata dividendelor să înceapă la Data Plăţii acestei AGOA (astfel cum este definită la punctul 4 AGOA) către persoanele înregistrate ca acţionari ai Fondului Proprietatea la Data de Înregistrare (astfel cum este definită la punctul 4 AGOA). Acţiunile neplătite, respectiv acţiunile proprii nu conferă dreptul de a încasa dividende”.

FP are 12,5 mld. lei capitalizare iar de la începutul anului 2021 acţiunile au plus 21% pe o bursă în creştere cu 31%.​

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO