Burse - Fonduri mutuale

Fondul Proprietatea: Transferurile acţiunilor ordinare la vânzarea OMV Petrom au fost astăzi decontate prin sistemul Depozitarului Central

Fondul Proprietatea: Transferurile acţiunilor ordinare...

Autor: Liviu Popescu

19.10.2016, 15:09 500

Fondul Proprietatea a transmis pe bursă că ca transferurile acţiunilor ordinare au fost decontate prin sistemul Depozitarului Central în data de 19 octombrie 2016 în contextul vânzării a 6,4% din OMV Petrom.

“Fondul confirmă că toate condiţiile pentru GDR-uri de a fi admise (i) la listare pe segmentul standard al listei oficiale a UK Financial Conduct Authority si (ii) la tranzacţionare pe piaţa principală a instrumentelor financiare listate pe London Stock Exchange plc, au fost îndeplinite”

Potrivit documentului, fondul se aşteaptă ca admiterea la listare si decontarea GDR-urilor să aibă loc în data de 20 octombrie.

Fondul va anunţa investitorii cu privire la rezultatele finale ale vânzării parţiale a Acţiunilor sale (sub formă de Acţiuni si GDR-uri) deţinute în OMV Petrom S.A. de îndată ce tranzacţia este finalizată.

Fondul Proprietatea a avut câştiguri totale de 1,37 mld. lei din deţinerea de 6,4% la OMV Petrom, cea mai mare companie listată din România, din care 761 mil. lei din oferta de vânzare şi 611 mil. lei din dividendele încasate de Fond în perioada 2005-2015, potrivit calculelor Fondului.

Fondul Proprietatea a vândut 1,9 miliarde de acţiuni la OMV Petrom (SNP) prin intermediarul BCR la preţul de 0,2081 lei/acţiune, ceea ce echivalează cu un pachet trecut prin mâinile diviziei de brokeraj a celei mai mari bănci din sistem de 408 milioane lei.

Pe de altă parte, cehii de la casa de brokeraj Wood & Company au intermediat vânzare a 1,3 miliarde de acţiuni la un preţ de 0,21 lei/unitate. Asta înseamnă că valoarea tranzacţiilor intermediată de cehi a fost de 274 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO