Burse - Fonduri mutuale

Fondul Proprietatea şi statul român, chemaţi pe 25 iunie să aprobe ceea ce ar putea fi cea mai mare tranzacţie din energie din ultimii ani: achiziţia CEZ de către Hidroelectrica. La sfârşitul lunii martie 2020 poziţia netă de lichidităţi a Hidroelectrica era de 2,34 miliarde lei

Fondul Proprietatea şi statul român, chemaţi pe 25...

Autor: Liviu Popescu

23.06.2020, 00:06 1966

Pe 25 iunie 2020, Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie elec­trică şi cea mai profitabilă companie de stat din România, a convocat cei doi acţionari - Statul român cu 80% şi Fondul Proprietatea pentru a aproba oferta angajantă, deci cu preţul pe masă, pentru achiziţionarea activelor CEZ România.

Astfel, dacă statul român, acţionar majoritar al companiei îşi va da acordul, atunci Hidroelectrica ar putea încheia una dintre cele mai mari tranzacţii de energie din ultimii ani, arată datele agregate de ZF. Potrivit unor informaţii din piaţă, tranzacţia prin care CEZ vinde activele din România, se ridică la circa 1 miliard de euro.

„Aprobarea întocmirii şi depunerii de oferte angajante a Hidroelectrica, singura pentru întreg permietrul tranzacţiei sau în consorţiu, la termenul solicitat de CEZ, în cadrul procesului de vânzare (M&A) a grupului CEZ România, condiţionată de aprobarea ulterioară a acesteia de către Adunarea Generală a Acţionarilor“, se arată în convocatorul Hidroelectrica.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO