Burse - Fonduri mutuale

Fondul Proprietatea: Nu ar fi benefic pentru Hidroelectrica să cumpere active CEZ şi Enel, ar fi chiar distructiv

Fondul Proprietatea: Nu ar fi benefic pentru...

Autor: Mircea Nica

05.09.2019, 07:55 906

Johan Meyer, manager de porto­foliu al Fondului Proprietatea (FP), consideră că achiziţia activelor CEZ şi ENEL de către Hidroelectrica, tranzacţie pentru care cea mai valoroasă companie a statului caută servicii de consultanţă, nu ar fi benefică pentru compania de stat, catalogând această intenţie ca fiind „distructivă“ pentru acţionari.

„Comparând activele CEZ şi ENEL cu cele ale Hidroelectrica, se observă că nu sunt comparabile şi nu ar fi benefic pentru Hidroelectrica să negocieze achiziţia acestor active. Dacă ar fi totuşi să le cumpere, în stadiul în care sunt acum, ar fi o situaţie distructivă pentru acţionari. Pur şi simplu nu ar putea să genereze acelaşi tip de câştiguri din distribuţii prin cum­părarea acestor active, decât ar putea să genereze cu activele pe care Hidroelectrica le are în prezent“, spune Johan Meyer, prezent miercuri la conferinţa FP de după încheierea AGA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO