Caută doar în titlu
Burse - Fonduri mutuale

Fondul Proprietatea îşi lichidează deţinerea de 7% la Nuclearelectrica, singurul producător de energie nucleară din România. Printre cumpărători, şi fonduri de pensii Pilon II

Fondul Proprietatea (FP) şi-a lichidiat pe parcursul anului 2020 deţinerea de 7% pe care o avea la Nuclearelectrica (SNN), singurul producător de energie nucleară din România, aceasta fiind una dintre cele mai longegive plasamente ale Fondului, arată datele agregate de ZF. Printre cumpărătorii participaţiei de 330 mil. lei au fost şi fonduri de pensii Pilon II, potrivit datelor ZF.

“În 2020 Fondul a vândut întreaga sa participaţie de 7,1% (la 31 decembrie 2019) în Nuclearelectrica”, se arată în raportul anual al FP publicat marţi. Fondul arată că în 2020 câştigul realizat din vânzarea SNN a fost de 56,3 mil. lei.

“Pierderile nete realizate aferente participaţiilor la valoare justă prin profit sau pierdere pentru 2020 au fost generate de vânzarea unei părţi din deţinerea în OMV Petrom SA (pierdere realizată de 198,9 milioane Lei) şi de vânzarea întregii deţineri în Nuclearelectrica SA (câştig realizat de 56,3 milioane Lei”, se arată în raportul anual.

ZF a scris pe 23 decembrie 2020 că în sistemul bursei de la Bucureşti au fost înregistate tranzacţii speciale de tip DEALS de 234 milioane de lei cu acţiuni ale Nuclearelectrica (SNN).

Astfel, au fost tranzacţionate 14,1 milioane de acţiuni, echivalentul a 4,7% din compania de stat, potrivit calculelor ZF.

Preţul la care a fost încheiată tranzacţia a fost de 16,86 lei pe acţiune, acelaşi ca cel din piaţa regs.

Aceasta este cea mai mare tranzacţia specială la Nuclearelectrica de la listarea din 2013 încoace, potrivit datelor agregate de ZF.

Nuclearelectrica are 6,8 miliarde de lei capitalizare iar de la începutul anului 2021 acţiunile sale au urcat cu 26%.

 
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.