Burse - Fonduri mutuale

Fondul Proprietatea: investitorii se aşteaptă la o ofertă publică de răscumpărări după modelul celor derulate în anii trecuţi

Fondul Proprietatea: investitorii se aşteaptă la o...

Autor: Roxana Pricop

04.11.2015, 00:06 899
Investitorii se aşteaptă ca Fondul Pro­prietatea (FP) să accelereze cel de-al şaselea program de răscumpărări printr-un o ofertă publică care să vizeze un pachet semnificativ de acţiuni la un preţ cu primă faţă de cel din piaţă. Luând în calcul ac­ţiunile rămase de răs­cum­părat în pre­zent, FP ar vea nevoie de 688 mil. lei (156 mil. euro) pentru a le achiziţiona dintr-un foc.
 
„În măsura în care Fondul Proprietatea va lansa o ofertă publică de răscumpărări, acest lucru va fi anunţat în piaţă prin intermediul unui raport curent, aşa cum am procedat şi în trecut“, au declarat reprezentanţii Franklin Tem­­pleton la întrebarea ZF dacă fondul va derula în acest an o ofertă publică de răscum­părări.
 
„Managerul FP a creat aşteptarea în piaţă că ar putea avea loc o nouă ofertă publică de răscumpărări, luând în calcul că în ultimii doi ani a derulat astfel de programe şi că acesta a declarat că atât timp acţiunile FP se tranzacţionează cu discount, nu vor face noi investiţii“, a spus un analist.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO