Caută doar în titlu
Burse - Fonduri mutuale

Fondul Proprietatea încheie oferta de cumpărare acţiuni cu o suprasubscriere de 15 ori. La 1.000 de acţiuni subscrise, un investitor va vinde 65 la preţul din ofertă

Fondul Proprietatea (FP), societate listată şi care are expunere la companii de importanţă strategică pentru economia românească, precum Petrom, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, a finalizat programul de răscumpărare de 220 de milioane de acţiuni la preţul de 1,39 lei pe acţiune. Fondul a pus 278 milioane de lei la bătaie în oferta a cărei perioade de subscriere a început pe 4 august 2020. Astfel un investitor care a introdus un ordin de vânzare de 1.000 de acţiuni FP, va vinde 65 de acţiuni la preţul din ofertă, potrivit calculelor realizate de ZF pe baza indicelui de alocare de 0,0655. Numărul de acţiuni alocate investitorilor se rotunjeşte in jos la numărul întreg imediat inferior, potrivit prospectului.

„Data decontării / plăţii: 14 septembrie 2020 pentru acţiuni. În ceea ce priveşte GDR-urile, Agentul de Ofertă pentru GDR-uri va plăti preţul aferent acestor instrumente nu mai târziu de 14 septembrie 2020 către Sistemele de Compensare pentru distribuirea ulterioară către Investitorii ale căror GDR-uri au fost acceptate spre cumpărare în cadrul Ofertei”, se arată în raportul FP. Fondul arată că investitorii au subscrise ordine pentru 3,35 miliarde de acţiuni, faţă de oferta de 220 de milioane de acţiuni. Joi după-amiază FP se tranzacţiona în creştere cu 1,2% pe un rulaj de 3,1 milioane de lei.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.