Burse - Fonduri mutuale

Fondul Proprietatea încheie o ofertă publică de cumpărare de acţiuni: răscumpărări 229,3 mil. de lei

Fondul Proprietatea (FP) a anunţat miercuri la Bursă după închiderea şedinţei de tranzacţionare că oferta publică de cumpărare de acţiuni sau certificate globale de depozit având la bază acţiuni (GDR-uri) s-a încheiat, subscrierile totale ajungând la 1,37 de miliarde de acţiuni, respectiv 828,1% din ofertă, ceea ce înseamnă că oferta a fost suprasubscrisă de peste opt ori, arată calculele ZF.

Indicele de alocare stabilit în cadrul ofertei este 0,12075827092, iar numărul total de acţiuni alocate investitorilor care au subscris este de 101,8 milioane de acţiuni, în timp ce numărul GDR-urilor este de 1,3 milioane.

În total, FP a răscumpărat un număr de
165 de milioane de acţiuni. Preţul de cumpărare al unei acţiuni a fost de 1,39 de lei pe acţiune, respectiv valoarea în dolari echivalentă cu 69,5 lei pe GDR, ceea ce înseamnă că valoarea totală a răscumpărărilor s-a ridicat la 229,3 mil. lei, potrivit calculelor realizate de ZF.

Data decontării acţiunilor este 21 decembrie, iar pentru GDR-uri este cel târziu 21 decembrie 2020 către sistemele de compensare pentru distribuirea ulterioară către investitori. Fondul Proprietatea are 9,95 mld. lei capitalizare. Acţiunile FP se tranzacţionează în creştere cu 14% de la începutul anului, pe fondul unui rulaj de 1,3 miliarde de lei, arată datele BVB.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.