Burse - Fonduri mutuale

Fondul Proprietatea începe marţi al cincilea program de răscumpărări

Fondul Proprietatea începe marţi al cincilea program de...

Autor: Roxana Pricop

09.02.2015, 19:07 709

Franklin Templeton, administratorul activelor de 13,2 miliarde de lei ale Fondului Proprietatea (FP), a anunţat în această seară pe bursă că marţi, 10 februarie, va începe cel de-al cincilea program de răscumpărări.

Pe 2 februarie, fondul a încheiat cel de-al patrulea program de răscumpărări prin care a achiziţionat peste 990 milioane de acţiuni (circa 8% din capital) pe care a plătit peste un miliard de lei. În cadrul celui de-al patrulea program, în toamna anului trecut, fondul a derulat o ofertă publică de cumpărare prin care a atras de la investitori 750 milioane de acţiuni la un preţ de 1,11 lei/titlu.

Acţionarii FP au aprobat în AGEA din 19 noiembrie 2014 cel de-al cincilea program de răscumpărări care vizează achiziţia de către Fondul Proprietatea a unui număr maxim de 227,5 milioane de acţiuni sau a 10% din valoarea capitalului social subscris la data relevantă, aplicându-se valoarea cea mai mică dintre acestea două, la un preţ care nu poate fi mai mic de 0,2 lei/acţiune sau mai mare de 2,0 lei/acţiune. Perioada maximă de derulare a acestui program de răscumpărare expiră în data de 6 august 2016. Programul de răscumpărare are drept scop reducerea capitalului social.

Firma de brokeraj Wood&Co va intermedia răscumpărările.

Fondul poate răscumpăra un volum zilnic de acţiuni de până la 25% din cantitatea medie zilnică de acţiuni ale Fondului care sunt tranzacţionate pe piaţa reglementată pe care se efectuează achiziţia, potrivit legislaţiei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO