Burse - Fonduri mutuale

​Fondul Proprietatea începe mâine al şaptelea program de răscumpărări acţiuni

​Fondul Proprietatea începe mâine al şaptelea...

Autor: Liviu Popescu

28.09.2016, 19:18 496

Fondul Proprietatea va începe mâine, 29 septembrie, al şaptelea program de răscumpărari acţiuni, care se va efectua la un preţ care nu poate fi mai mic de 0,2 lei pe acţiune sau mai mare 2 lei/acţiune.

“Sumă maximă alocată acestui program aferent numărului total de acţiuni menţionat anterior este de 409.630.050,00 lei (excluzând comisioanele de brokeraj şi alte costuri de achiziţie)”, menţionează Fondul.   

Perioadă maximă de derulare a acestui program este de 18 luni de la data publicării Hotărârii AGEA în Monitorul Oficial, respectiv 25 mai 2017.

Programul de răscumpărare are drept scop reducerea capitalului social prin anularea acţiunilor proprii achiziţionate de Fond.

Fondul poate răscumpăra un volum zilnic de acţiuni de până la 25% din cantitatea medie zilnică de acţiuni ale Fondului (fie sub formă de acţiuni ordinare ale Fondului, fie GDR-uri) care sunt tranzacţionate pe piaţă reglementatăpe care se efectuează achiziţia, calculat potrivit legislaţiei aplicabile.

Administratorul de Investiţii va raportă săptămânal în ceea ce priveşte derularea acestui program de răscumpărare, potrivit prevederilor legale în vigoare.

Administratorul de Investiţii anunţa faptul că, urmare a evaluării ofertelor depuse în cadrul procesului de selecţie a intermediarilor, WOOD & Company Financial Services, a.s. (în calitate de agent de răscumpărare în legătură cu achiziţia de acţiuni listate pe Bursă de Valori Bucureşti) şi Goldman Sachs Internaţional (în calitate de agent de răscumpărare în legătură cu achiziţia de GDR-uri listate pe London Stock Exchange) au fost selectaţi să furnizeze servicii de intermediere pentru cel de-al şaptelea program de răscumpărare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO