Burse - Fonduri mutuale

Fondul Proprietatea împarte jumătate de miliard de lei cu acţionarii. Câţi bani se vor reîntoarce în piaţă?

Fondul Proprietatea împarte jumătate de miliard de lei...

Autor: Roxana Pricop

29.06.2015, 08:09 871

Fondul Proprietatea (FP) a început azi distribuţia a 534 milioane de lei către acţionari (0,05 lei/acţiune) din capitalul social. Miza pentru bursă este ca o parte cât mai mare din aceşti bani să se reîntoarcă în piaţă sub formă de achiziţii de acţiuni.

Cel puţin 200 milioane de lei sunt aşteptate să ră­mână pe bursa de la Bucureşti, în baza esti­mărilor ZF. La fel ca anul trecut, Fondul Proprietatea distribuie acţionarilor câte 0,05 lei/titlu din capitalul social. Data de înregistrare pentru distribuţie este 24 iunie, iar agentul de plată este BRD. Suma totală a distribuţiilor se va ridica la 534 mi­lioane de lei, faţă de cele 601 milioane de lei plătite acţionarilor anul trecut prin reducerea valorii nominale de un  leu la 0,95 de lei. Dacă distribuţia de 0,05 lei/titlu ar fi asimilată unui dividend, aceasta ar avea un randament de circa 6,2%, raportat la cel mai recent preţ din piaţă de 0,8015 lei/titlu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO