Burse - Fonduri mutuale

Fondul Proprietatea evaluează la 1,25 mld. lei participaţiile la Enel pe care vrea să le vândă. Cumpărătorii vor o felie şi de la majoritarul Enel

Fondul Proprietatea evaluează la 1,25 mld. lei...

Autor: Liviu Popescu

09.07.2019, 07:10 785

Unii cumpărători vor însă să achiziţioneze mai mult decât participaţiile pe care le are Fondul Proprietatea şi s-au îndreptat în acest sens către acţionarul majoritar al Enel – italienii cu acelaşi nume.

Fondul Proprietatea (simbol bursier FP), emitent listat la Bursa de la Bucureşti şi care are în portofoliu companii de importanţă strategică pentru România, precum Hidro­elec­trica, Petrom, Nuclearelectrica, eva­luează la 1,25 mld. lei participaţiile pe care le are la filialele grupului Enel, cea mai importantă fiind deţinerea la E-Distribuţie Banat, po­trivit celor mai recente date din rapoartele fondului.

Fondul Proprietata are o parti­cipaţie de 24,1% la E-Distribuţie Banat, valoarea acesteia fiind evaluată la 472 milioane de lei. În martie 2019, Fondul a subscris la majorarea capitalului social al acestei societăţi cu aport în numerar de 30.030 lei, potrivit raportului pe T1/2019.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO