Burse - Fonduri mutuale

​Fondul Proprietatea depune la ASF o solicitare de avizare a unei oferte publice de cumpărare acţiuni proprii de până la 150 de milioane de acţiuni

​Fondul Proprietatea depune la ASF o solicitare de...

Autor: Tibi Oprea

24.06.2019, 15:24 287

Fondul Proprietatea a depus luni, spre aprobare, la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) o solicitare de avizare a unei oferte publice de cumpărare a acţiunilor proprii în legătură cu cel de-al zecelea program de răscumpărare aprobat pe 14 noiembrie 2018. Prin această ofertă, FP intenţionează să răscumpere până la 150 de milioane de acţiuni (atât sub formă de acţiuni, cât şi de GDR-uri) de la acţionarii săi.

„A numit Banca Comercială Română împreună cu Auerbach Grayson în calitate de agenţi şi Banca Comercială Română în calitate de intermediar pentru achiziţia de acţiuni în baza mandatului privind răscumpărarea de acţiuni în legatură cu Oferta şi Bank of New York Mellon în calitate de tender agent în legătură cu achiziţia de certificate de depozit globale („GDR” în limba engleză)”, se arată într-un raport la bursă.

Preţul de răscumpărare şi detaliile complete ale ofertei vor fi anunţate dacă şi când aceasta va fi implementată şi aprobată de ASF, aprobare estimată în termen de 10 zile lucrătoare, potrivit reglementărilor în vigoare.

Execuţia zilnică a programului de răscumpărare în ceea ce priveşte acţiunile listate la BVB şi GDR-urile listate la Londra a fost suspendată începând cu 14 iunie 2019, orice eventualăreluare, dacă oferta va fi lansată, putând avea loc după închiderea ofertei de cumpărare.

De la începutul anului, acţiunile FP se tranzacţionează în creştere cu 19,48%, pe un rulaj de 554 mil. lei, emitentul ajungând la 9,6 mld. lei. Spre comparaţie, indicele principal BET înregistrează plus 18,4% în aceeaşi perioadă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO