Burse - Fonduri mutuale

Fondul Proprietatea contestă majorarea capitalului social al CN Aeroporturi Bucureşti de la 143 mil. lei la 4,9 mld. lei. Acţionarul minoritar va demara o acţiune de anulare a hotărârii

Fondul Proprietatea contestă majorarea capitalului...

Autor: Cristina Bellu

27.10.2021, 15:10 485

Fondul Proprietatea, acţionar minoritar (20%) în cadrul societăţii CN Aeroporturi Bucureşti (CNAB), contestă majorarea capitalului social al companiei, aprobată marţi printr-o hotărâre a AGEA, de la 143 mil. lei, la 4,9 mld. lei, ca urmare a aportului în natură a statului român cu valoarea terenului din interiorul aeroportului Băneasa.

Potrivit hotărârii, Fondul Proprietatea are opţiunea să participe la majorarea de capital social prin subscrierea a 95.370.229 de acţiuni, în valoare de 953,7 mil.lei.  În caz contrar, participaţia de 20% ar urma să fie diminuată.

În acest context, Fondul Proprietatea a anunţat miercuri pe bursă că va demara o acţiune de anulare a hotărârii AGEA CNAB, din 26 octombrie.

Din 2001, când aeroportul Băneasa a primit certificatele de atestare a dreptului de proprietate asupra terenului, şi până în prezent, este a treia oară când se iniţiază procesul de majorare a capitalului social.

Situat în inima celei mai dinamice zone din Capitală din punctul de vedere al dezvoltării imobiliare, aeroportul Băneasa reprezintă o mare miză imobiliară prin terenul pe care îl are în proprietate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO