Burse - Fonduri mutuale

​Fondul Proprietatea cheamă acţionarii pe 11 octombrie să aprobe reducerea capitalului social prin anularea acţiunilor achiziţionate în cadrul celui de-al şaselea program de răscumpărări

​Fondul Proprietatea cheamă acţionarii pe 11...

Autor: Liviu Popescu

07.09.2016, 11:21 576

Fondul Proprietatea (FP), emitent cu 8,67 mld. lei capitalizare, convoacă Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor pe 11 octombrie pentru a aproba reducerea capitalului social de la 9,1 mld. lei la 8,56 mld. lei prin anularea unui număr de 712 milioane de acţiuni proprii achiziţionate de fond în cadrul celui de-al şaselea program de răscumpărari.

“După reducerea capitalului social, capitalul social subscris al Fondului Proprietatea va avea valoarea de 8,5 miliarde lei, fiind împărţit în 10 miliarde de acţiuni, având o valoare nominală de 0,85 lei/acţiune”, potrivit Fondului.

De asemenea, acţionarii trebuie să aprobe autorizării Administratorului Unic de a răscumpăra acţiuni ale Fondul Proprietatea, certificate de depozit având la bază acţiuni suport sau titluri de interes in legătură cu acţiuni ale Fondul Proprietatea, prin tranzacţii efectuate in cadrul pieţei unde acţiunile, certificatele de depozit având la bază acţiuni suport sau titlurile de interes in legătură cu aceste acţiuni ale Fondul Proprietatea sunt listate sau cumpărate prin oferte publice, in conformitate cu legislaţia aplicabilă, pentru un număr maxim care va fi determinat astfel încât numărul total de acţiuni proprii neanulate (achiziţionate în cadrul acestui program şi/sau în cadrul programelor anterioare) să nu depăşească 10% din valoarea capitalului social subscris la data relevantă, începând de la data la care reducerea de capital social menţionată mai sus de mai sus este efectiva, pentru o perioadă maximă de 18 luni de la data publicării acestei hotărâri a acţionarilor în Monitorul Oficial al României, Partea a IV-a.

“Răscumpărarea se va efectua la un preţ care nu poate fi mai mic de 0,2 RON/acţiune sau mai mare de 2 RON/acţiune. “

În cazul achiziţiei de certificate de depozit având la bază acţiuni suport sau de titluri de interes in legătura cu acţiuni ale Fondul Proprietatea, calculul numărului de acţiuni in legătura cu pragurile de mai sus se va face in funcţie de numărul de acţiuni ale Fondul Proprietatea pe care sunt grevate aceste instrumente, iar preţul minim si maxim de achiziţie al acestora, în echivalent valutar (la cursul de schimb oficial corespunzător publicat de Banca Naţională a României valabil pentru data la care instrumentele au fost achiziţionate), va fi cuprins in limitele de preţ aplicabile răscumpărărilor de acţiuni mai sus descrise si va fi calculat in funcţie de numărul de acţiuni reprezentate de fiecare certificat de depozit având la bază acţiuni suport sau titlu de interes.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO