Burse - Fonduri mutuale

Fondul Proprietatea cere dividende de 1,25 mld. lei de la Hidroelectrica: statul român ar lua 1 miliarde de lei, iar fondul alte 250 milioane de lei

Hidroelectrica este cea mai valoroasă companie din portofoliul statului român şi cel mai mare producător de energie electrică.

Hidroelectrica este cea mai valoroasă companie din portofoliul statului român şi cel mai mare producător de energie electrică.

Autor: Liviu Popescu

14.11.2019, 00:05 329

Acţiunile FP, plus 0,4% ♦ Cu doar o zi înainte, Fondul Proprietatea a înaintat o solicitare de dividende şi către Nuclearelectrica.

Fondul Proprietatea (FP), emitent cu expunere la companii de importanţă strategică pentru economia românească, solicită dividende de 1,25 mld. lei de la Hidroelectrica în calitate de acţionar minoritar, astfel că cel mai mare pro­ducător de energie electrică din Româ­nia convoacă acţionarii pe 17 decembrie pentru a vota această solicitare.

Statului român i-ar reveni 1 miliard de lei, în timp ce conturile Fondului Pro­prietatea ar fi alimentate cu 250 mi­lioane de lei dacă această propunere va trece de votul reprezentantului Ministe­rului Economiei şi Energiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO