Burse - Fonduri mutuale

Fondul Proprietatea cere acţionarilor să prelungească durata de funcţionare până în 2031, dar care poate fi totuşi prelungită cu câte 5 ani

Fondul Proprietatea cere acţionarilor să prelungească...

Autor: Tibi Oprea

21.12.2020, 00:00 897

Fondul Proprietatea (FP), emitent cu expunere pe sectoare reprezentative ale bursei româneşti, a convocat acţionarii pentru data de 14 ianuarie pentru a aproba modificarea unor articole din Actul Constitutiv, una dintre modificări referindu-se la durata de funcţionare a FP, propusă până la 31 decembrie 2031. Un al doilea subpunct de pe ordinea de zi a acţionarilor stipulează că durata funcţionării poate fi prelungită de Adunarea Generală a Acţionarilor cu perioade suplimentare de cinci ani fiecare.

Recent, FP a încheiat o ofertă publică de cumpărare de acţiuni sau certificate globale de depozit având la bază acţiuni (GDR-uri), subscrierile totale ajungând la 1,37 de miliarde de acţiuni, respectiv 828,1% din ofertă, ceea ce înseamnă că oferta a fost suprasubscrisă de peste opt ori, arată calculele ZF.

Preţul de cumpărare al unei acţiuni a fost  de 1,39 de lei pe acţiune, respectiv valoarea în dolari echivalentă cu 69,5 lei pe GDR, ceea ce înseamnă că valoarea totală a ofertei s-a ridicat la 229,3 milioane de lei, potrivit calculelor realizate de ZF. Fondul Proprietatea are 9,95 miliarde de lei capitalizare. De la începutul anului, acţiunile FP înregistrează o creştere de 14,5%, pe fondul unui rulaj de 1,3 miliarde de lei, arată datele BVB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO