LIVE: Acum la ZF LIVE: De ce a fost descoperită public atât de târziu frauda de la City Insurance? De ce nu a funcţionat supravegherea ASF
Burse - Fonduri mutuale

Fondul Proprietatea are aprobarea acţionarilor pentru prelungirea duratei de funcţionare până în 2031

Acţionarii Fondului Proprietatea (FP), emitent cu expunere pe sectoare reprezentative ale bursei româneşti, au aprobat joi, 14 ianuarie, prelungirea durate de funcţionare a Fondului până la 31 decembrie 2031, cu posibilitatea de prelungire de către Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor cu perioade suplimentare de 5 ani/fiecare, potrivit unui raport la bursă.

Recent, FP a încheiat o ofertă publică de cumpărare de acţiuni sau certificate globale de depozit având la bază acţiuni (GDR-uri), subscrierile totale ajungând la 1,37 de miliarde de acţiuni, respectiv 828,1% din ofertă, ceea ce înseamnă că oferta a fost suprasubscrisă de peste opt ori, arată calculele ZF. valoarea totală a ofertei s-a ridicat la 229,3 milioane de lei.

FP are 10,8 miliarde de lei capitalizare. În ultimul an, acţiunile FP înregistrează o creştere de 20,2%, pe fondul unui rulaj de 1,3 miliarde de lei.

De la începutul anului 2021, acţiunile au un plus de 2,8%, pe rulaj de 45 mil. lei. Spre comparaţie, indicele principal BET are plus 4,9%, arată datele BVB.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.