Caută doar în titlu
Burse - Fonduri mutuale

Fondul Proprietatea ar urma să primească dividende de 250 mil. lei de la Hidroelectrica până cel târziu în vara anului 2020. Statul român, în calitate de acţionar majoritar şi prin urmare cel care va avea ultimul cuvânt de spus cu privire la repartizarea din profitul pe 2019 al Hidroelectrica, ar urma să primească 1 mld. lei

Fondul Proprietatea (FP) ar urma ca până în vara acestui an să primească dividende de 250 mil. lei de la Hidroelectrica, companie la care este acţionar minoritar, arată datele agregate de ZF.

Decizia va aparţine însă statului român, acţionar cu 80% la Hidroelectrica, fiind chemat de companie să voteze propu­nerea de repartizare a profitului din 2019. Astfel Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică al României, convoacă acţionarii pe 26 mai 2020 pentru aprobarea dividen­delor aferente rezultatului net pe 2019. Condu­cerea companiei pro­pune acţio­na­rilor -statul român (80%) şi FP (20%)- ca din profitul net de 1,39 mld. înregistrat în anul 2019 spre di­vidende să meargă 1,25 mld. lei. Prin urmare, compania le pro­pune acţionarilor o rată de re­partizare de 90% din rezultatul net, arată calculele realizate de ZF. 

„Aprobarea termenului maxim de plată al dividendelor pentru anul 2019 ca fiind data de 28.07.2020, în conformitate cu prevederile art 1, alin 3 din OG 64/2001 actualizată prin care termenul de plată al dividen­delor este stabilit la 60 de zile de la termenul legal de depunere al situaţiilor financiare, acesta fiind în conformitate cu Ordinul 10/03.01.2019 „pentru societăţile, societăţile/companiile naţionale, regiile autonome, institutele naţionale de cercetare-dezvol­tare, 150 de zile de la încheierea exerciţiului financiar“, se arată în convocator.

 

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

Monitorul Partidelor Replica lui Cîţu pentru Orban
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.