Burse - Fonduri mutuale

Fondul Proprietatea a răscumpărat în cinci şedinţe de tranzacţionare 5,19 milioane de acţiuni

Fondul Proprietatea a răscumpărat în cinci şedinţe...

Autor: Dan Grigore Ivan

06.11.2018, 00:00 252
Fondul Proprietatea (FP), al treilea cel mai tranzacţionat emitent de pe piaţa de capital de la Bucureşti, a răscumpărat în perioada 29 octombrie - 2 noiembrie un pachet de 5,19 milioane acţiuni, echivalentul unei tranzacţii totale de 4,89 mil. lei. De la începutul celui de al nouălea program de răscumpărare, Fondul Proprietatea (FP) a achiziţionat un pachet de 1,463 miliarde de acţiuni şi echivalentul acestora în GDR-uri, pentru 1,363 miliarde lei, echivalentul a 0,9319 lei per titlu. 

Până la terminarea celui de al nouălea program de răscumpărare au mai rămas 297 milioane de acţiuni de cumpărat. Capitalizarea bursieră a Fondului Proprietatea (FP) este de 8,653 miliarde lei (1,881 miliarde euro), după ce de la începutul acestui an s-au realizat tranzacţii în valoare de peste 891 milioane lei, ce au antrenat o apreciere de 9% a acţiunilor Fondului. Acţiunile listate reprezintă puţin peste 20% din portofoliul Fondului Proprietatea. Din totalul celor mai mari deţineri ale FP, doar pachetul de acţiuni din cadrul OMV Petrom (SNP) este reprezentat de o companie listată. Cel mai valoros activ al Fondului este Hidroelectrica, ce reprezintă peste o treime din VAN, urmat de OMV Petrom (SNP) şi Aeroporturi Bucureşti. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO