Burse - Fonduri mutuale

Fondul Proprietatea a răscumpărat acţiuni de 9 milioane de lei

Foto: Silviu Matei

Foto: Silviu Matei

Autor: Roxana Pricop

07.10.2014, 00:00 490

Fondul Proprietatea a cumpărat 9,9 milioane de acţiuni proprii pe care a plătit 9,4 milioane de lei în primele trei zile ale celui de-al patrulea program de răscumpărări. Fondul Proprietatea a început pe 1 octombrie al patrulea program de răscumpărări care vizează achiziţia unui pachet de până la 990,8 milioane de acţiuni proprii.

La ultimul preţ din piaţă, pachetul maxim de acţiuni valorează 944 milioane de lei. Răscumpărările sunt intermediate de Raiffeisen Bank. Franklin Templeton, administratorul FP, a anunţat în momentul lansării programului de răscumpărări că va lua în considerare o ofertă publică de cumpărare pentru accelerarea finalizării celui de al patrulea program de răscumpărare.

În toamna anului trecut, fondul a derulat prima ofertă publică de cumpărare prin care a achiziţionat un pachet de 600 milioane de acţiuni la un preţ de 1 leu/titlu. Acţiunile FP se tranzacţionează la o cotaţie de 0,953 lei/titlu, referinţă la care capitalizarea bursieră a fondului este de 12,9 miliarde de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO