Burse - Fonduri mutuale

Fondul Proprietatea a răscumpărat 4,34 milioane acţiuni în patru şedinţe de tranzacţionare

Fondul Proprietatea (FP), al doilea cel mai tranzacţionat emitent de la Bucureşti, a răscumpărat 4,34 milioane de acţiuni în perioada 17-21 aprilie 2017, într-o tranzacţie totală ce se ridică la 3,89 milioane lei. Fondul Proprietatea (FP) a răscumpărat în cadrul celui de al şaptealea program 804,7milioane de acţiuni şi echivalentul în GDRuri, reprezentând 9,03% din totalul drepturilor de vot. Astfel, cantitatea de acţiuni rămase pentru a fi răscumpărate se ridică la 202,6 milioane titluri FP.

Capitalizarea bursieră a Fondului Proprietatea (FP) este de 9,05 miliarde lei (1,98 miliarde euro), după ce de la începutul acestui an s-au derulat tranzacţii cu titluri FP în valoare de 436,8 milioane lei, ce au antrenat o apreciere a valorii de piaţă a Fondului Proprietatea (FP) cu 13,08%. În ultima lună, Fondul Proprietatea (FP) s-a plasat pe locul al doilea în topul celor mai tranzacţionaţi emitenţi listaţi la Bucureşti, după ce s-au derulat tranzacţii în valoare de 103 milioane lei.

Acţiunile listate din portofoliul FP reprezintă 26,96% din activul net, în vreme ce pachetul de acţiuni Hidroelectrica are cea mai mare pondere în activul net al Fondului Proprietatea, respectiv 31,66%. Cel mai mare acţionar al Fondului Proprietatea (FP) este Elliot Associates, cu un pachet de aproximativ 21%, în vreme ce City of London Investment şi NN Group au fiecare puţin peste 5%.

 
 
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.