Burse - Fonduri mutuale

Fondul Proprietatea a depus actele pentru al şaselea program de răscumpărări, dar are conturile aproape goale

Fondul Proprietatea a depus actele pentru al şaselea...

Autor: Roxana Pricop

03.08.2015, 00:06 1014
Franklin Templeton, adminis­tra­torul activelor de 12,6 miliarde de lei ale Fondului Proprietatea (FP), a anun­ţat vineri 31 iulie, pe bursă, că a solicitat Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) avizarea reducerii de capital cu acţiunile răscumpărate în cel de-al patrulea program, condiţie necesară pentru începerea celui de-al şaselea program ce vizează achiziţia a 891,7 milioane de acţiuni FP.
 
Deţinerea FP din capitalul propriu se apropie în prezent de pragul de 10%. Pentru a începe un nou program de răscumpărări, fondul trebuie să-şi şteargă din capital acţiunile achizi­ţio­nate anterior. În cadrul celui de-al patrulea program, derulat în perioada octombrie 2014 –februarie 2015, fondul a răscumpărat 990 milioane de acţiuni proprii (8,12% din total acţiuni emise). Prin ştergerea acestor acţiuni din capital, participaţia FP va scădea la circa 1% din capitalul propriu.
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO