Burse - Fonduri mutuale

Fondul de pensii private AZT Viitorul Tău şi-a majorat cu 128% expunerea la BRD în S1/2019 şi a vândut la Antibiotice şi la SIF1

♦ Fondul are 20 de investiţii în acţiuni listate la Bucureşti cu o valoare totală de 2,4 miliarde de lei

♦ La decembrie 2018, numărul investiţiilor era de 22, în valoare de 1,7 miliarde de lei l Banca Transilvania (400 mil. lei), Petrom (391 mil. lei), Fondul Proprietatea (370 mil. lei), cele mai mari investiţii.

Fondul de pensii administrat privat AZT Viitorul Tău, al doilea cel mai mare din România după NN Pensii, are investiţii de 2,4 miliarde de lei în acţiuni la bursa românească, plus 42% în şase luni din 2019, evoluţie determinată de procesul de acumulare de acţiuni, în special la BRD SocGen, dar şi pe fondul aprecierii cotaţiilor din portofoliu, potrivit datelor agregate de ZF din cel mai recent raport semestrial.

Pe de altă parte, Allianz Ţiriac Pensii Private, administratorul fondu­lui, a lichidat în prima jumătate din 2019 participaţiile pe care fondul le avea la SIF1 Banat-Crişana şi la Antibiotice Iaşi, ambele în valoare de 31 milioane de lei la finele anului 2018, potrivit datelor agregate de ZF din rapoartele semestriale ale AZT Viitorul Tău.

Astfel AZT Viitorul Tău are investiţii la 20 de companii listate la Bucureşti, faţă de 22 la finalul anului 2018, însă chiar dacă numărul este în scădere, valoarea acestora este mai mare cu circa 700 mil. lei, în principal ca urmare a creşterilor la Fondul Pro­prietatea (155 mil. lei), Banca Transil­vania (140 mil. lei), BRD (134 mil. lei).

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.