Burse - Fonduri mutuale

Fondul de investiţii Mid Europa Partners şi-a deschis birou la Bucureşti după ce a plătit 800 mil. euro pe trei companii

Fondul de investiţii Mid Europa Partners şi-a deschis...

Autor: Cristina Roşca

25.07.2019, 07:29 1570

În portofoliul fondului se găsesc acum retailerul Profi, reţeaua de sănătate privată Regina Maria şi compania de curierat Urgent Cargus.

Mid Europa Partners, unul dintre cele mai active fonduri de investiţii de pe plan local în ultimii ani, şi-a deschis recent birou la Bucureşti, acesta fiind încă un semn că se uită cu atenţie la investiţii în România. Mutarea vine la circa patru ani de la prima achiziţie locală, preluarea operatorului de sănătate Regina Maria. În total, Mid Eu­ro­pa Partners a plătit aproape 800 mil. euro pe cele trei companii pe care le are acum în portofoliul local. Biroul de la Bucureşti este condus de executivul turc Berke Biricik din poziţia de principal. El a condus anterior biroul din Istanbul al Mid Europa Partners, potrivit datelor ZF.

Pe site-ul Mid Europa, biroul de la Bucureşti nu apare încă, ci doar cele de la Londra, Budapesta, Istanbul şi Varşovia. Până la închiderea ediţiei oficialii fondului de investiţii n-au răspuns solicitării ZF privind deschiderea unui birou local.

Investiţii însă, Mid Europa are pe 15 ţări din regiunea Eu­ropei Centrale şi de Est. În Polonia, unde fondul are birou, sunt cinci companii în portofoliu, din domenii precum re­tail online, medical, IT sau FMCG. În Turcia fondul mai are două investiţii, în Ungaria una singură, iar în România trei. Fondul se uită însă şi către alte ţinte, potrivit datelor ZF.

Mid Europa Partners este unul dintre cele mai importante fonduri de investiţii orientate pe Europa Centrală şi de Est, reuşind să strângă de la înfiinţare fonduri în valoare totală de 5,2 mld. euro. Fondul are o istorie de 20 de ani în piaţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO