Burse - Fonduri mutuale

Fondul asiatic ADM Capital face ofertă de preluare la Ceramica Iaşi

Fondul asiatic ADM Capital face ofertă de preluare la...

Autor: Radu Bostan

01.10.2014, 00:06 742
Fondul de investiţii Asia Debt Management Capital (ADM Capital) înre­gistrat în Asia a depus la ASF do­cumentaţia de ofertă publică de pre­luare obligatorie a Ceramica Iaşi.
 
Până la 25 octombrie, fondul de in­ves­tiţii, care controlează 85% din capitalul producătorului de cărămizi, trebuie să prezinte Autorităţii de Su­pra­veghere Financiară (ASF) raportul de evaluare a companiei împreună cu documentul de ofertă şi preţul oferit acţionarilor mino­ritari, arată o decizie a ASF. Decizia menţio­nează şi că preţul minim din ofertă va fi stabilit la cea mai mare valoare rezultată din trei variante de evaluare, anume preţul mediu de tran­zacţionare din ulti­mele 12 luni, va­loa­rea activului net împărţită la numărul de acţiuni şi valoarea rezul­tată dintr-o ex­pertiză inde­pendentă.
 
Producătorul de cără­mizi Ceramica Iaşi (simbol bursier CERE) este con­trolat de fondul asiatic Asia Debt Mana­ge­ment Capital (ADM Capital) care deţine 85% din capital, pachet pre­luat de la fondul american de in­vestiţii Advent. Pachetul de acţiuni de­ţinut acum de acţionarii minoritari valorează pe bursă 15,75 milioane de lei. Dacă oferta de preluare este subscrisă de ac­ţio­narii minoritari, atunci Cera­mica Iaşi ar putea fi delistată de pe piaţa RASDAQ.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO