Burse - Fonduri mutuale

Foamea de bani a statului ar aduce investitorilor de la bursă randamente de 4-14%

Foamea de bani a statului ar aduce investitorilor de la...

Autor: Liviu Popescu

12.02.2018, 00:06 1621

♦ ZF a estimat ce profituri ar putea avea în 2017 companiile de stat de la bursă şi cât ar dirija acestea spre acţionari l Rezultă randamente de la 4% la Transelectrica la 14% la Oil Terminal şi un randament mediu de 8%.

Un investitor la companiile de stat de la bursă ar putea avea în 2018 randamente ale dividendelor cuprinse între 4%, cum este cazul Transelectrica şi 14% la Oil Terminal, în contextul în care statul cere din nou 90% din profiturile companilor pentru echilibrarea bugetului, la fel cum s-a întâmplat şi anul trecut.

ZF a estimat rezultatele nete pe 2017 ale companiilor pe baza datelor financiare raportate la nouă luni, iar în cazul Transgaz a fost luat în calcul profitul net dezvăluit în bugetul pe 2018.

Cel mai ridicat randament al dividendelor din profitul pe 2017 ar putea fi întâlnit la Oil Terminal (OIL), cel mai mare operator por­tuar din România, cu circa 100 mi­lioane de lei capitalizare. La preţurile curente de tranzacţio­nare, Oil Terminal ar putea plăti dividende cu aproape 14% randa­ment, potrivit calculelor ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO