Burse - Fonduri mutuale

Fitch confirmă ratingul BBB minus cu perspectivă stabilă pentru transportatorul naţional de gaze Transgaz

Fitch confirmă ratingul BBB minus cu perspectivă...

Autor: Cristina Bellu

29.06.2021, 10:05 204

Agenţia de rating Fitch a confirmat ieri ratingul 'BBB-' cu perspectivă stabilă  pentru operatorul sistemului naţional de transport gaze naturale Transgaz (TGN).

“Ratingul reflectă profilul solid  al activităţii Transgaz în calitate de concesionar şi operator al reţelei de transport gaze din România, precum şi estimările Fitch privind o contracţie progresivă a activităţii de tranzit internaţional de gaze al companiei, derivat din rutele tradiţionale”, notează raportul agenţiei.

Transgaz, operatorul tehnic care asigură transportul a 90% din gazele naturale consumate în România, a încheiat primul trimestru cu un profit net consolidat de 154 milioane lei, în scădere cu 23% faţă de perioada similară din 2020, şi venituri din exploatare de 456 milioane lei, în minus cu 11%, potrivit raportului financiar publicat la BVB.

Acţiunile companiei cu 3,3 miliarde de lei capitalizare  s-au depreciat cu 0,88% de la începutul anului, pe fondul unui rulaj de 126 milioane de lei, arată datele BVB.

Compania este controlată în proporţie de 58,5% de statul român prin Secretariatul General al Guvernului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO