Burse - Fonduri mutuale

Fiscul recunoaşte că datoria Oil Terminal s-a stins în 2008

Fiscul recunoaşte că datoria Oil Terminal s-a stins în...

Autor: Radu Bostan

29.08.2014, 00:05 429
Disputa dintre operatorul portuar Oil Terminal (simbol bursier OIL) şi Autoritatea Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a ajuns la final ieri după ce Fiscul a anunţat că a anulat datoria din 2003 pentru care, după 11 ani, ceruse executarea silită a companiei de stat. ANAF a admis că datoria de 73 milioane de lei imputată Oil Terminal a fost „nereală“, lucru pe care conducerea companiei l-a susţinut de la început.
 
„Această situaţie se datorează existenţei unor decizii echivoce ale instanţelor de judecată, precum şi indeciziei organelor fiscale, perpetuată din anul 2008 până astăzi. Urmare a intervenţiei Oil Terminal pe lângă conducerea ANAF, situaţia a fost corectată în sensul anu­lării debitului“, a anun­ţat Fiscul într-un comunicat de presă.
 
ANAF a cerut la mijlocul lunii august executarea Oil Terminal pentru un debit de 73 milioane de lei care reprezenta TVA şi taxe vamale datorate pentru o operaţiune din 2003, când terminalul din portul Constanţa importase ţiţei şi MTBE (un aditiv pentru benzină) destinate rafinăriei RAFO Oneşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO