Burse - Fonduri mutuale

Firma de panificaţie Moara Cibin vrea să fuzioneze cu producătorul de dulciuri Amylon şi oferă 0,55 lei pe unitate pentru acţionarii care vor să se retragă

Firma de panificaţie Moara Cibin vrea să fuzioneze cu...

Autor: Tibi Oprea

26.10.2020, 00:00 667

Firma de panificaţie Moara Cibin (simbol bursier MOIB), parte a grupului Boromir şi producătorul de dulciuri Amylon (simbol bursier AMY), care comercializează produse sub brandurile Feleacul şi Boromir, au convocat acţionarii pe 26 noiembrie 2020 pentru a aproba fuziunea, prin absorbţie şi intenţionează să ofere acţionarilor Amylon care îşi vor exercita dreptul de retragere un preţ de 0,55 de lei pe unitate, potrivit unor rapoarte la Bursă. 

Amylon ar urma să fie societatea care se va dizolva fără lichidare cu trimiterea universală a patrimoniului către Moara Cibin. 

Fuziunea şi-ar produce astfel efectele începând cu 31 decembrie 2020. Un alt punct pe ordinea de zi a acţionarilor se referă la majorarea capitalului social al Moara Cibin cu 2,8 mil. lei, până la 13,5 mil. lei, prin emiterea a 27,8 milioane de acţiuni noi cu valoarea nominală de 0,1 lei. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO