Burse - Fonduri mutuale

Firma de avocatură Schoenherr a asistat TTS, cel mai mare transportator pe Dunăre, în oferta publică iniţială pentru vânzarea a 50% din acţiuni pentru 288 mil. lei

Narcisa Oprea, partener şi coordonatoarea echipei de avocaţi specializate în piaţa de capital în cadrul Schoenherr şi Asociaţii

Narcisa Oprea, partener şi coordonatoarea echipei de avocaţi specializate în piaţa de capital în cadrul Schoenherr şi Asociaţii

Autor: Cristina Bellu

07.06.2021, 10:13 380

Firma de avocatură Schoenherr şi Asociaţii a acordat asistenţă juridică în legătură cu oferta publică iniţială având ca obiect vânzarea a 50% din acţiunile TTS (Transport Trade Services), cel mai mare transportator pe Dunăre.

Acţiunea adresată investitorilor de retail şi investitorilor instituţionali, a fost finalizată cu succes, valoarea totală a ofertei ridicându-se la 288 mil. lei (aproximativ 58,8 milioane euro), notează un comunicat al societăţii de avocatură.

Ca urmare a închiderii ofertei, TTS va solicita admiterea la tranzacţionare a acţiunilor sale pe piaţa reglementată a Bursei de Valori Bucureşti, categoria Premium.

„Ne bucurăm că am fost implicaţi în această ofertă publică finalizată cu succes. A trecut ceva timp de când nu am mai văzut oferte publice iniţiale de vânzare de acţiuni de asemenea amploare în România”, spune Narcisa Oprea, partener şi coordonatoarea echipei de avocaţi specializate în piaţa de capital în cadrul Schoenherr şi Asociaţii SCA.

Firma de avocatură a acordat asistenţă în legătură cu toate aspectele juridice privind acest proiect, inclusiv redactarea prospectului şi a documentelor corporative, precum şi reprezentare în relaţia cu Autoritatea de Supraveghere Financiară şi cu Bursa de Valori Bucureşti.

TTS este societatea mamă a TTS Grup, cel mai puternic furnizor de servicii logistice integrate de pe Dunăre. Grupul este activ în nouă ţări în expediţia de mărfuri, transport fluvial, operaţiuni portuare, precum şi alte activităţi conexe, acoperind peste 100 de porturi şi terminale portuare. De la înfiinţarea sa, în urmă cu 20 de ani, TTS Grup a crescut constant, atât organic, cât şi prin achiziţii, având la activ investiţii de peste 200 milioane euro. Grupul a înregistrat o cifră de afaceri de 520 milioane euro în 2020.

Echipa Schoenherr implicată în acest proiect a fost coordonată de Narcisa Oprea (partner) şi i-a inclus pe Veronica Das Alexeev (senior attorney at law), Cristina Tudoraş (senior attorney at law) şi Silviu Lazăr (attorney at law).

Schoenherr este o firmă regională de avocatură, activă în Europa Centrală şi de Est şi Europa de Sud Est, unde operează 15 birouri. Firma este prezentă în România de 25 de ani, oferind servicii de asistenţă juridică în principalele arii de practică relevante pentru activitatea companiilor locale şi multinaţionale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO