Burse - Fonduri mutuale

Finanţe personale. Un IFN din Târgu-Mureş, controlat indirect de bancherul lui Zoltan Teszari, împrumută 2 milioane de euro de la Bursă pe cinci ani

Finanţe personale. Un IFN din Târgu-Mureş, controlat...

Autor: Tibi Oprea , Liviu Popescu

28.01.2020, 00:07 3706

OMRO, una din primele instituţii de microcreditare din Ro­mânia, cunoscută anterior ca Opportunity Microcredit Ro­mânia şi controlată indirect de Bogdan Ciobotaru, ad­mi­nistrator la Digi şi cel care poate fi considerat creier al listării com­paniei, vine la Bursa de la Bucureşti.

Astfel, operatorul pieţei de capital din România a pro­ce­sat astăzi în sistemul de tranzacţionare obligaţiuni de 9,8 mil. lei (2 mil. euro), la o dobândă fixă de 7,5% pe an, ca urmare a unui plasament privat încheiat cu succes şi intermediat de Goldring şi distribuit de BRK Financial Group.

Brokerul menţionează că împreună cu OMRO va începe demersurile pentru listarea obligaţiunilor OMRO25E pe sistemul multilateral de tranzacţionare al Bursei din Bucuresti.

OMRO a vândut 10.000 de obligaţiuni corporative subordonate, nominative, dematerializate, corporative, neconvertibile, negarantate, cu valoarea nominală de 200 de euro, cu scadent?a la 5 ani s?i cu o rată a dobânzii fixă plătibilă semestrial de 7,5% pe an.

OMRO IFN, înfiinţat în anul 2000, este controlat în proporţie de 99% de Danube Capital SRL, companie care are 60% din capitalul social deţinut de Bogdan Ciobotaru, administrator al Digi, creierul din spatele listării Digi şi cel considerat bancherul lui Zoltan Teszari, şi 40% de către Paul Panciu, potrivit datelor de la Confidas.ro, platformă de analiză financiară a companiilor din România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO