Burse - Fonduri mutuale

Finanţe personale. Scăderi abrupte pe burse, inclusiv la Bucureşti. Cazacu, XTB: Sunt marcări de profituri, dar şi companii care nu s-au ridicat la aşteptări

Claudiu Cazacu, consulting strategist în cadrul XTB România.

Claudiu Cazacu, consulting strategist în cadrul XTB România.

Autor: Livia Gheorghe

24.02.2021, 00:07 1471

Scăderi abrupte pe burse au fost înregistrate pe parcursul şedinţei de tranzacţionare de marţi, 23 fe­bruarie 2021, ieşind în evidenţă corecţii mai ample pe sectoarele de tehnologie şi autoturisme electrice, vedetele din 2020, ceea ce ridică îngrijorări cu privire la o posibilă corecţie majoră în primăvară pe fondul unor marcări de profituri.

Şi Bursa de la Bucureşti s-a molipsit de la corecţiile de pe pieţele externe, respectiv 0,4% pentru indicele BET la jumătatea şedinţei de tranzacţionare, pe o lichiditate sub me­dia anului, doar că pe lângă aceste rebalansări, investitorii trebuie să fie atenţi şi la rezultatele financiare.

„Cred că avem o dublă cauză (pentru corecţiile re­cente – n.red.)“, spune Claudiu Cazacu, consulting strategist în cadrul XTB România.

„Avem pe unele simboluri marcări de profituri, nişte companii care au crescut consistent în ultima perioadă, unele dintre ele membre mai vechi ale indicilor FTSE, în timp ce altele poate că nu s-au ridicat în totalitate la înălţimea aşteptărilor“, spune Claudiu Cazacu la Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO