Burse - Fonduri mutuale

Finanţe personale. În ce a pus banii fondul de pensii private Metropolitan Life, care investeşte în acţiuni doar la Bucureşti. Acesta este cel mai performant fond Pilon II la S1/2019, cu un randament anualizat de 4,1%

Finanţe personale. În ce a pus banii fondul de pensii...

Autor: Liviu Popescu

10.10.2019, 07:00 1898

Fondul de pensii administrat privat Metropolitan Life, care are circa 1 milion de participanţi, este acţionar la 17 emitenţi de la Bursa românească, printre care 11 aşa-zise „blue chip-uri“, adică acele acţiuni din structura indicelui principal BET şi care sunt printre cele mai tranzacţionate, precum Banca Transilvania, BRD, Petrom, dar totodată este investitor şi la cele cinci SIF-uri şi la Antibiotice Iaşi, arată datele agregate de ZF.

Astfel fondul de pensii Metropolitan Life, cu un randament anualizat de 4,1% la iunie 2019, adică cel mai ridicat din rândul fondurilor Pilon II din România, investeşte pe partea de acţiuni doar la Bursa de la Bucureşti, potrivit datelor agregate de ZF din raportul semestrial şi de la Autoritatea de Supraveghere Financiară. Investiţia Metropolitan Life la bursă este de 1,5 mld. lei.

Prin urmare, evoluţia pieţei de capital din România are o influenţă directă asupra valorii activului net pe baza căruia participantul îşi va deschide dreptul la pensie. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO