Burse - Fonduri mutuale

Finanţe personale. Patru companii din liga bursieră au adus investitorilor câştiguri chiar şi de 40% în şapte luni

 Finanţe personale. Patru companii din liga bursieră au...

Autor: Liviu Popescu

04.08.2017, 00:07 2402

Nuclearelectrica, Transgaz, Conpet şi MedLife au adus în primele şapte luni investitorilor randamente mai mari de 40%, evoluţie ajustată şi cu dividendele plătită de primele trei companii, în timp ce în cazul MedLife a contat includerea în indicele BET, care a adus compania pe radarele fondurilor de investiţii.

„În cazul Conpet şi Transgaz, dividendele mari au avut rolul principal în obţinerea acestui randament, după ce prima a decis să acorde dividende din profitul reportat, iar a doua a avut în 2016 o creştere spectaculoasă a profitului“, explică analiştii de la Prime Transaction.

Conpet Ploieşti are plus 45,4% de la începutul anului, evo­luţie ajustată şi cu dividendele de 16,58 lei plătite de companie.

Un investitor care a mizat la începutul anului pe ac­ţiuni Nuclearelectrica avea la finele lunii iulie un ran­dament de 55%, cel mai ridicat din companiile indicelui BET, dar analiştii spun că evoluţia a fost susţinută în mare parte de contextul de la începutul anului.

Dar analiştii spun că evoluţia a fost susţinută în mare parte de contextul de la începutul anului, respectiv temperaturile scăzute care au crescut preţul energiei electrice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO