Burse - Fonduri mutuale

Finanţe personale. Jumătate de miliard de lei subscrieri pentru a împrumuta statul român prin Bursă. „Până la finalul ofertei, suma s-ar putea mai mult decât dubla“

Finanţe personale. Jumătate de miliard de lei...

Autor: Liviu Popescu

31.07.2020, 09:00 2391

Cu doar o săptămână rămasă până la încheierea perioadei de subscriere, investitorii persoane fizice au introdus ordine în valoare totală de 516 milioane de lei în oferta de vânzare de titluri de stat pentru populaţie pe care Ministerul Finanţelor o desfăşoară din 15 iulie şi până pe 7 august.

Aceste titluri de stat vor fi ulterior listate la bursa de la Bucu­reşti, fiind prima emisiune de astfel de instrumente finan­ciare pentru populaţie care ajunge pe piaţa de capital după o pauză de patru ani.

Din cele 516 milioane de lei pe care investitorii le-au sub­scris până pe 30 iulie, aproximativ 206 de milioane de lei sunt sub­scrierile aferente emisiunii de obligaţiuni în lei cu scadenţa pe doi ani, cea pentru care statul român plăteşte o dobândă de 4% pe an.

„Mi se pare o sumă în regulă având în vedere că oferta de subscriere se suprapune cu perioada de concedii şi că pot subscrie doar persoanele fizice. Până la finalul ofertei, până pe 7 august, s-ar putea ca suma chiar mai mult să se dubleze. Cine subscrie acum îşi mobiliează banii. Probabil o să crească substanţial“, spune Adrian Codirlaşu, preşedinte al CFA România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO